Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Οι διαφημιστικές πινακίδες, τα "άλλα κόλπα" και ο Δήμος Αθηναίων

 [Φωτ. Μανώλης Ανδριωτάκης, "Ειδήσεις απ΄ το δικό μου δωμάτιο"]

Δεν θα περιοριστούμε μόνο με το ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ... θα έχουμε και θέματα Συγκοινωνίας, Οδικής Ασφάλεις, δικαιωμάτων των πεζών και ποδηλατών ακόμα και για την αισθητική και λειτουργία των πόλεων. Έτσι σήμερα αναρτούμε το σχόλιο του δημοσιογράφου Α.Χ. με τίτλο: Δήμαρχος κατά Συνηγόρου...
Απολαύστετο....

Δήμαρχος κατά Συνηγόρου...

«Ορισμένες φορές οι δημοτικές αρχές θεωρούν την τοποθέτηση των διαφημιστικών πινακίδων νόμιμη μόνο και μόνο επειδή έχουν εκμισθώσει στις εταιρείες το χώρο ανάρτησης».
Ποιος έγραφε τα παραπάνω λόγια σε ανακοίνωση τον Ιούνιο του 2010; Ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, που τότε ήταν Συνήγορος του Πολίτη.
Την εποχή εκείνη ήταν σε εξέλιξη μια μεγάλη εκστρατεία αποξήλωσης παράνομων υπαίθριων διαφημίσεων, που κατηγορούνται για πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και πλήθος «υπόγειων» συναλλαγών στη διαδικασία τοποθέτησης, διατήρησης, αδειοδότησης και ηλεκτροφωτισμού τους.
Γιατί το θυμηθήκαμε; Διότι ο Δήμος Αθηναίων καλεί από χθες και έως τις 13 Απριλίου σε δημόσια διαβούλευση για τους 39 «πύργους» και τα 513 στέγαστρα στάσεων τα οποία εκμισθώνει σε συγκεκριμένες διαφημιστικές εταιρείες. Θα έχει ενδιαφέρον το αποτέλεσμα της διαβούλευσης και τι θα κάνει ο πρώην Συνήγορος και νυν δήμαρχος.
Διότι το «γκρίζο» νομικό καθεστώς, που άλλοτε εντόπιζε, ουδόλως έχει αλλάξει. Και η ανάγκη εσόδων για το δήμο δεν το λευκαίνει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου