Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Ερώτηση του Βουλευτή Χρήστου Πρωτόπαπα για τη λειτουργία των σταθμών Χαϊδαρίου - Περιστερίου και την επέκταση του ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ

[Φωτ. ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ/ Σχόλια δικά μας: Η πλατεία Περιστερίου παραδόθηκε στις 29/12/2010, ο σταθμός καθώς εκείνος του Χαϊδαρίου παρά το γεγονός ότι είναι έτοιμοι δεν λειτουργούν λόγω "διαρροών λαδιού των διαπλεκομένων με τη SIEMENS". Απαιτούμε να λειτουργήσουν οι έτοιμοι σταθμοί τώρα και να επεκταθεί το ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΆ]

Ο Βουλευτής Β΄ Αθηνών και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ,Χρήστος Πρωτόπαπας, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στις 11/4/2011, με θέμα «Επέκταση του ΜΕΤΡΟ στην Δυτική Αθήνα». Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Υπ.Αριθμ: 14437/6.4.11 ερώτησης:

«Είναι γνωστή η ανάγκη επέκτασης του ΜΕΤΡΟ στις περιοχές της Δυτικής Αθήνας, όπου κατοικούν κυρίως εργαζόμενοι και πολίτες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

Γι’ αυτό και δημιουργούνται ερωτήματα για την καθυστέρηση λειτουργίας των έτοιμων σταθμών στο Χαϊδάρι και το Περιστέρι, όπως και για το πότε θα προχωρήσει η επέκταση του ΜΕΤΡΟ προς Πειραιά, Ίλιον και Ελευσίνα.

Ιδιαίτερα ο σταθμός Χαϊδαρίου σημειώνουμε ότι θα εξυπηρετήσει εργαζόμενους, επισκέπτες και νοσηλευόμενους στο ΨΝΑ Δρομοκαϊτειο, στο Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής (πρώην Λοιμωδών), και με την επέκταση προς Πειραιά και το Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Για του λόγους αυτούς:
Ερωτάται ο Υπουργός:

Πότε θα λειτουργήσουν οι έτοιμοι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ σε Χαϊδάρι και Περιστέρι;
Τι πρόκειται να γίνει με την προοπτική επέκτασης του ΜΕΤΡΟ προς Πειραιά, Ίλιον και Ελευσίνα;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου