Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Συνέντευξη Δημήτρη Ρέππα για την Πόλη - τις συγκοινωνίες - το κυκλοφοριακό - επεκτάσεις του ΜΕΤΡΟ


Ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας στη συνέντευξή του στο περιοδικό για την αυτοδιοίκηση "Πόλη και Πολιτική" αναλύει την πολιτική του υπουργείου του.
Διαβάστε τη συνέντευξη ΕΔΩ.

Παρουσιάζοντας τη συνέντευξη η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι "Θετικές εξελίξεις στο θέμα του Μετρό της Αθήνας και απεμπλοκή από το σκάνδαλο της Siemens προανήγγειλε χθες ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας.... Σημειώνεται πως η κυβέρνηση, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, έχει ζητήσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο γνωμάτευση για το αν μπορούν να ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί των έργων Μετρό, στους οποίους έχει μειοδοτήσει η Siemens.
Πρόκειται για την επέκταση προς τα νότια προάστια (Ηλιούπολη, Αλιμος, Αργυρούπολη, Ελληνικό), προς τα δυτικά (Περιστέρι, Ανθούπολη) και προς τον Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υποδομών, η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου αναμένεται εντός των ημερών...."

Διαβάστε το ρεπορτάζ της εφ. ΕΘΝΟΣ ΕΔΩ.

ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ότι σε απαντητική επιστολή (19/5/2011)του ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ προς την Πρωτοβουλία ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ για το θέμα της SIEMENS και την αναφέρεται ότι για τη "σηματοδότηση, ο σχετικός διαγωνισμός έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί και ο φάκελος του διαγωνισμού βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο, μετά από απόφαση του ΔΣ της ΑΜ (Αττικό ΜΕτρό) και σε εφαρμογή των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου της 25/1/2011 σχετικά με τις εκκρεμείς συμβάσεις της εταιρείας SIEMENS. Η σύμβαση δεν έχει ανατεθεί μέχρι σήμερα εξαιτίας της πολιτικής εμπλοκής.
Μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο και πρωτίστως αντιμετωπιστεί το ανωτέρω πολιτικό θέμα και σύμφωνα με τις αποφάσεις του προαναφερόμενου Υπουργικού Συμβουλίου, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, εκτιμάται ότι εντός διαστήματος περίπου 8 μηνών θα ολοκληρωθούν σταδιακά θα ολοκληρωθούν σταδιακά και θα τεθούν σε λειτουργία τα έργα αυτά του ΜΕΤΡΟ."


Με άλλα λόγια, αν το Ελεγκτικό Συνέδριο εκδώσει απόφαση εντός των ημερών (σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ) τότε θα χρειαστούν περίπου 8 μήνες για να "τεθούν σε λειτουργία" οι έτοιμοι σταθμοί. Δηλαδή με τις καλύτερες προϋποθέσεις τον Φεβρουάριο του 2012.
Εμείς θα είμαστε σε εγρήγορση, θα ελέγχουμε και θα διεκδικούμε α) την όσο το δυνατό ταχύτερη λειτουργία των έτοιμων σταθμών β) την επέκταση του ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ γ) τη σύνδεση της Ελευσίνας με μέσα σταθερής τροχιάς δ) αξιόπιστες συγκοινωνίες ε) μέτρα για τη διευκόλυνση της ασφαλούς μετακίνησης πεζών και ποδηλατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου