Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Έγγραφο της Ατιικό Μετρό ΑΕ προς τον Υπουργό Υποδομών κ.Ραγκούση: α) 463 εκατ. θα επιστραφούν αν δεν λειτουργήσουν οι 7 σταθμοί β) μεγάλες οι συνέπειες της καθυστέρησης



Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ προφανώς για να απομακρύνει τις ευθύνες, που ενδεχομένως δεν της αναλογούν, έστειλε έγγραφο στο αρμόδιο "πολλά βαρύ" Υπουργό Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων κ.Ραγκούση με το οποίο:
α) "αν οι επτά σταθμοί δεν ανοίξουν μέσα στο 2012 τότε θα πρέπει να επιστραφεί η κοινοτική χρηματοδότηση 463 εκατομμυρίων ευρώ..."
β) "μέσω της λειτουργίας των τριών επεκτάσεων θα εξυπηρετούνταν καθημερινά περίπου 160.000 επιβάτες. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα έσοδα 180.000 ευρώ ημερησίως μόνο από τα εισιτήρια, δηλαδή 65 εκατ. ευρώ ετησίως (!) χωρίς να συνυπολογιστούν έσοδα από διαφημίσεις στους σταθμούς και άλλες βοηθητικές πηγές εσόδων"
γ)"Θα κινούνται 30.000 λιγότερα Ι.Χ. στο οδικό δίκτυο, με 600.000 λιγότερα οχηματοχιλιόμετρα ημερησίως"
δ) "Θα εξοικονομούνται από τους μετακινούμενους πολίτες περίπου 80.000 εργατοώρες ημερησίως"
ε)"Θα εκλύονται τουλάχιστον 130 τόνοι CO2 λιγότεροι στην ατμόσφαιρα της Αθήνας"
στ)"Θα συμβαίνουν 5 - 6 λιγότερα θανατηφόρα τροχαία, 7 - 12 λιγότεροι σοβαροί τραυματισμοί και 83 - 107 λιγότεροι ελαφροί τραυματισμοί"
ζ) «Η καθυστέρηση υλοποίησης της σύμβασης σηματοδότησης καθυστερεί την ολοκλήρωση άλλων έξι σχετιζόμενων συμβάσεων με άλλους αναδόχους. Ηδη ορισμένοι από αυτούς έχουν θέσει αιτήματα για πρόσθετη αποζημίωση (από αναθεώρηση τιμών, αποζημιώσεις για θετικές ζημίες κ. λπ.), ουσιαστικά οδηγώντας σε αύξηση του κόστους των έργων»


Διαβάστε το ρεπορτάζ του Γιώργου Λιαλιού στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΔΩ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εμείς πάντως δηλώνουμε ότι διεκδικούμε να λειτουργήσουν οι σταθμοί άμεσα, δεν μας ενδιαφέρει η "πολιτική εμπλοκή" με τη SIEMENS, θα αναζητήσουμε πολιτικές και διοικητικές ευθύνες και... καλούμε τους πολίτες να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 20/9/2011, στις 7:00μ.μ.στο ΜΕΤΡΟ του Συντάγματος....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου