Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Επιστολή - Προειδοποίηση σε α) Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών κ.λπ. β) ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε./ΣΤΑΣΥ: Θα καταλογισθούν πολιτικές, αστικές και ποινικές ευθύνες ατομικά και συλλογικά στους υπεύθυνους...


Πρωτοβουλία Πολιτών Διεκδικούμε ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ
metrodyt@gmail.com http://metrodyt.blogspot.com/


Προς:
1. Υφυπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννη Μαγκριώτη
2. ΣΤΑ.ΣΥ
3. ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε

Κοινοποίηση: Βουλευτές, Περιβαλλοντικές Οργανώσεις, ΜΜΕ, Φορείς Αυτοδιοίκησης, ΓΣΕΕ – ΑΔΕΥ, Σωματεία στις ΜΜΜ, Κινήματα πολιτών

ΘΕΜΑ: Οι επτά σταθμοί του ΜΕΤΡΟ που δεν δίνονται σε λειτουργία/ Πολιτικές – Διοικητικές ευθύνες/ Διεκδικούμε τη λειτουργία των σταθμών με όλα τα μέσα (Κινηματικά, Πολιτικά, Νομικά)

Λαμβάνοντας υπ΄ όψιν μας:
1. Την αλληλογραφία που έχει προηγηθεί μεταξύ της εταιρείας ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε/ΣΤΑΣΥ και της Πρωτοβουλίας Πολιτών Διεκδικούμε ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ (2Χ2 επιστολές)
2. Τις απαντήσεις του αρμόδιου υπουργείου στις ερωτήσεις των βουλευτών κ.κ. Πρωτόπαπα (ΠΑΣΟΚ), Δρίτσα (ΣΥΡΙΖΑ), Κουβέλη/Λεβέντη/Ψαριανού (ΔΗΜΑΡ), Καλογγιάνη (Ν.Δ.) [Αναμένουμε την απάντηση στην ερώτηση του βουλευτή Παπαδημούλη (ΣΥΡΙΖΑ)].
3. Την επιστολή της Αττικό Μετρό Α.Ε. προς τον Υπουργό κ.Ραγκούση με την οποία υπογραμμίζεται α) ο κίνδυνος να επιστραφεί η κοινοτική χρηματοδότηση 463 εκατ.ΕΥΡΩ β) η αναπροσαρμογή των τιμών και οι απαιτήσεις των εργολάβων γ) τα οφέλη από τη λειτουργία των σταθμών στην ποιότητα ζωής των πολιτών αλλά και του περιβάλλοντος
4. Την απάντηση του κ. Μαγκριώτη στην ερώτηση του βουλευτή κ.Καλογγιάνη (Ν.Δ.) με την οποία επιβεβαιώνει τον κίνδυνο της επιστροφής της κοινοτικής χρηματοδότησης (σχετικό 3)
5. Την έγκριση του Ελεγκτικού Συνέδριου να προχωρήσουν οι διαδικασίες τοποθέτησης του συστήματος τηλεδιοίκησης.

ΖΗΤΑΜΕ:

Να μας ενημερώσετε έγγραφα και με ακρίβεια για τις ημερομηνίες έναρξης λειτουργίας των επτά σταθμών.

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ:


I. Δεν θα ανεχθούμε αδιαμαρτύρητα ως πολίτες την επιστροφή της κοινοτικής χρηματοδότησης ή την αναπροσαρμογή των τιμών για την κατασκευή των επόμενων σταθμών.
II. Θα διεκδικήσουμε με όλα τα μέσα, κινηματικά (ήδη θα γνωρίζετε τις παρεμβάσεις μας στους σταθμούς: Σύνταγμα, Αιγάλεω και τη διαδικτυακή ενημέρωση), πολιτικά και νομικά την λειτουργία των επτά γραμμών, ασκώντας κάθε συνταγματικό μας δικαίωμα.
III. Θα ενεργήσουμε ώστε να καταλογισθούν πολιτικές, αστικές και ποινικές ευθύνες ατομικά και συλλογικά στους υπεύθυνους για την αδικαιολόγητη οικονομική ζημία ή και επιβάρυνση, σε εποχή έντονης οικονομικής επίθεσης στο εισόδημα κυρίως των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων, καθώς και για την προσβολή των έννομων κοινωνικών αγαθών των πολιτών που υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο την ποιότητα της καθημερινής τους ζωής.
--------------
Η Επιστολή σε σύνδεσμο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου